Simbolistica


            Trandafirii sunt florile cu cea mai mare încărcătură emoţională, cu mirosul cel mai puternic şi plăcut, capabili de a transmite sentimente ce nu pot fi descrise prin intermediul cuvintelor. Toate aceste caracteristici le-au adus, pe merit, titlul de "Floarea Regină".

 

            Trandafirul este cel mai des asociat cu sentimentul de iubire. Acesta poate transmite şi alte mesaje în funcţie de culoarea pe care o are.

 

            Trandafirii au devenit astfel izvor de inspiraţie pentru mulţi poeţi şi scriitori, aceştia consacrând în memoria celebrelor flori diferite citate şi versuri. Mai jos este un bun exemplu de citat încărcat cu puternice sentimente de dragoste al unui scriitor cunoscut ce diferentiaza trandafirii de toate celelalte flori: "Un singur trandafir poate tine locul unei gradini... şi un singur pieten poate face cât întreaga lume" Leo Buscaglia.

 

           Oare nu este mai semnificativ să alegeţi o culoare care transmite un mesaj specific pentru cineva special?

 

 

Trandafiri albi

 

 

             Trandafirii albi exprimă inocenţa şi puritatea. Astfel de-a lungul istoriei au devenit simbolul inocenţei şi al purităţii. Un buchet de trandafiri albi combinat cu trandafiri roşii poate fi interpretat ca o cerere în căsătorie.

Trandafirii albi se oferă în număr impar atunci când buchetul are mai puţin de zece fire. Aceste flori se pot oferi atunci când mergem la spital pentru a vizita o persoană apropriată deoarece nu au un parfum persistent şi datorita culorii acestora ce creeaza o atmosfera relaxanta. Putem spune chiar ca trandafirii albi sunt extrem de discreţi dar işi fac totuşi simţită prezenţa.

 

 

 

 

 

Trandafiri galbeni 

 

            În perioada victoriană, trandafirii galbeni, însemnau gelozie. Dar astăzi, semnifica un adevărat simbol al prieteniei, semnifiă bucurie, fericire şi libertate, promisiunea unui nouî

început. Aceştia sunt trandafiri care nu au semnificaţii sofisticate, ei sunt veseli şi cu un miros dulce.


  

Trandafiri roşii


            Sunt florile potrivite pentru exprimarea sentimentelor de iubire sinceră şi respect, curaj şi pasiune.

            Trandafiri roşii sunt simbolul de dragoste cel mai cunoscut. Există o poveste mitică în spatele culorii acestei flori frumoase si elegante. Se spune ca Venus, zeita iubirii in mitologia greaca, antica si romana,a pasit pe un trandafir alb in timp ce fugea pentru a-l salva iubitul ei, care era in pericol. Un spin i-a inţepat pielea iar piătura de sânge a zeiţei a curs pe petalele de trandafir alb devenind roşu, ceea ce a simbolizat dragostea adevarată. Trimite trandafiri roşii pentru a transmite mesajul tău de dragoste pasională pentru cineva, spunându-i "Te iubesc".

 

 

 

 

Trandafiri roz

 

            Exprimă graţie şi nobleţe,fiind crescute de gânduri dulci. Trandafirii roz sunt una dintre cele mai lungi tipuri existente de trandafiri. Eleganţi, sclipitori ei au fost observaţi în picturi celebre, şi răspândirea lor s-a facut în întreaga lume. Trandafirii roz sunt dulci şi graţioşi ,aceştia se pot numi "o minune a lumii".