Simbolistica


            Istoria lalelelor ne poartă înapoi în timp cu câtevasecole, când ajunseseră să joace un rol important în arta şi cultura Persiei şi Turciei. Mai apoi s-au răspândit în întreaga Europă şi prin secolul al 17-lea a apărut o adevărată manie pentru ele în Olanda; drept pentru care şi astăzi această ţară mai este cunoscută şi sub numele de „Ţara Lalelelor”.

            Lalelele, in general, reprezinta iubirea perfecta. Ca si multe alte flori, de diferite culori, lalele, de asemenea, au semnificatia lor. Gama larga de culori si soiurile disponibile le permite sa fie utilizate pentru mai multe ocazii. A oferi un buchet de lalele este o incantare sigura, prin frumusetea si simplitatea lui.

 

 

Lalelele rosii

 

              Lalelele rosii sunt un bun efemer; aceasta frumusete trecatoare a fost slujita de oameni mai mult decat se cuvenea si asupra florilor au trecut toate criticile care se adresau oamenilor. Dupa stingerea euforiei de imbogatire de pe urma lalelelor rosii acestea au inceput sa simbolizeze capriciul si pasiunea.

Datorita culorii sale, se zvoneste ca laleaua rosie a aparut in urma jertfirii unui tanar erou pentru implinirea iubirii.

            Lalelele rosii sunt simbol al intelegerii, al dragostei. Oferita persoanei iubite aceasta poate transmite mesajul "crede-ma", sentimentele de iubire iesind astfel la suprafata nemaiexistand nici un dubiu cu privire la intentiile celui ce le daruieste.

 

 

Lalelele albe


 

 

            Lalelele albe reprezinta dragostea perfecta. Lalelele pot fi oferite cu incredere drept cadou persoanei iubite demonstrandu-i astfel sentimentele pe care le purtam.

            Laleaua alba poate reprezenta siguranta si intelegerea intalnita in cuplu. Nu sunt nici prea colorate, nu au nici un miros puternic dar cu toate astea raman florile potrivite pentru ocaziile speciale.

 

 

 

 

Lalelele galbene

 

             Culorile amestecate ale lalelelor galbene au sugerat iubirea imaginativa, o relatie nemonotona, gata de surprize. La acest tip de lalea predomina culoarea galbena putand fi intalnite sub diferite nuante.

            Lalelele galbene simbolizeaza iubirea fara speranta sau imposibilitatea de impacare, unei reluari a legaturii in termenii anteriori. In functie de tentele de culoare pe care aceasta le poate prezenta si codul floral poate varia. Lalelele galbene pot infrumuseta gradinile si parcurile neavand nici o conotatie romantica bucurandu-ne astfel doar de gingasia si frumusetea lor.


 

Lalelele purpurii


 

 

 

             Lalelele purpurii nu au o conotatie amoroasa dar ele pot impresiona intocmai prin coloritul deosebit pe care il au. Crestinismul da acestor

lalele purpurii o conotatie aparte, ele reprezentand vanitatea. Acestea mai sunt asociata si cu excesul, ispita, dorinta de lux si stralucire.

Lalelele purpurii pot fi asociate cu superficialitatea. Dar cu toate acestea imaginea unei gradini cu lalele purpurii v-a fi o imagine greu de uitat.