Simbolistica

 

            Anthurium, aceasta eleganta planta de interior, numita si "planta flamingo" - datorita asemanarii cu pasarea cu acelasi nume, este o planta tropicala originara de pe continentul american.

            Este o planta care in trecut era cunoscuta in mod deosebit ca floare taiata, dar in ultimii ani este tot mai mult apreciata si ca planta la ghiveci datorita elegantei deosebite, a contrastului intre culoarea intunecata a frunzelor si cea viu colorata a florilor.

            Există anumite enciclopedii care listează nu mai puțin de 1901 de specii de anthurium, însă multe dintre acestea sunt duplicate. Dintre toate speciile familiei Araceae, Anthurium-ul este cel mai complex și interesant de studiat, din moment ce specialiștii descoperă noi tipuri de anthurium în fiecare an.

 

 

Anthurium rosu

 

             Există mai multe tipuri de Anthurium. Cele mai populare fiind cele cu frunzele de dimensiune medie, de culoare roșie, care iau, de regulă, forma unei tufe. Acestea se numesc Evanna.

 

 

 

Anthurium roz

 

            O altă varietate de Anthurium este Bonina. Plantele de acest gen au

florile de un roz aprins și frunzele mici.


 

 

 

 

 

 

 

 

Anthurium alb


 

            Însă există și tipuri de Anthurium cu florile de culoare albă. Una dintre aceste varietăți este Alaska, un Anthurium cu frunze mari, dar și Limona, un Anthurium cu flori alb-verzi.